Sri Lanka – Hikkaduwa

* Belevenissen van afgelopen januari *

Tijd voor de volgende kustplaats en ook de laatste voor ons binnen Sri Lanka. De plek die bekend staat om het surfen. Het is ook iets wat zichtbaar is als je naar de zee kijkt. Er zijn veel golven, alleen is het nu niet het juiste seizoen. Ach we vermaken ons wel. 

Op een dag nemen we de lokale bus naar Galle, hier is het fort te vinden die de Nederlanders hebben achtergelaten na de kolonisatie. Eenmaal hier is het inderdaad net of zijn we terug in Nederland. De straatjes zijn vol met leuke cafe’s, boetiekjes en souvenir winkels. De panden zijn net zo ingericht als in Nederland, mis alleen de Nederlandse straatnamen. We lopen hier wat rond, ga natuurlijk naar de vuurtoren en eten hier lekker. 

De rest van de dagen hier is eigenlijk hetzelfde als in Mirissa, of we zitten aan het strand of aan het zwembad. Wel hebben we hier nog even langs de winkels gegaan, souvenirs scoren en maar kijken of we wat leuks zien. Dit is inderdaad het geval, want zoals met de meeste dingen als je er niet naar zoekt vind je het. We hebben leuke kimono’s gevonden en haarbanden. Super leuke bezigheid!

De tijd gaat snel als je het naar je zin hebt en voordat we het weten gaan we alweer met de taxi naar het vliegveld. Hier stappen we samen op het vliegtuig en jullie lezen de volgende keer waar we naar toe zijn gevlogen. 

Ilona


* memories made in january *

Time for the next coastal town and also the last for us in Sri Lanka. The place known for surfing. Which is obvious when you take a look at the sea. There are so many waves, but it is not the right season currently. Well, we will still enjoy ourselves.

One day we take the local bus to Galle, here you can find the fort that the Dutch left behind after the colonization. Once here it is indeed just as if we are back in the Netherlands. The streets are full of nice cafes, boutiques and souvenir shops. The buildings look the same as back home, miss only the Dutch street names. We walk around, go to the lighthouse and have nice dinner here.

The rest of the days we spend it the same as in Mirissa, be it at the beach or at the pool. We did stop by the shops here, scored souvenirs and see if we find something else nice. This is indeed true, because with most things if you don’t look for it you will find it. We found nice kimonos and hair bands. Super fun activity to do!

Time goes fast when you are having a good time and before we know it we are already taking a taxi back to the airport. Here we get on the plane together and next time you will read where we flew to.

Ilona