Sri Lanka – Ella

Na onze treinrit verlangen we naar onze accommodatie, zodat we even tot rust kunnen komen. Alleen is het vinden van onze plek een uitdaging, we vragen een aantal tuktuk chauffeurs die het niet weten te vinden. Nummer drie weet het wel en we gaan met hem op pad. Het blijkt lastiger te zijn dan hij denkt, want ook hij verdwaald. Nadat we telefonisch contact hebben gekregen weten we de plek te vinden. We hebben uitzicht op de Adams Peak, een van de bekende bergen hier. Was alleen vergeten dat de eigenaren totaal geen Engels spreken, maar ze zijn echt super schattig. Het is een ouder echtpaar, die je met alles willen helpen alleen is het wat lastig communiceren. Met handen en voeten en heel veel lachen komen we er ook wel! 

Zoals gezegd zitten we in de bergen en je merkt dat de temperatuur gelijk een stuk aangenamer is. Het is nog steeds warm, alleen is het beter te doen qua temperatuur. Het ontbijt wordt verzorgd en worden goed verwend hierin! We nemen alles in ons in qua uitzicht van de bergen. Wanneer we het dorp inlopen merk je hoe toeristisch het hier is. Westerse toeristen in verschillende Westerse eettentjes. Super leuk, maar mijn voorkeur is toch echt authentieke restaurants. Toch kan ik me aanpassen en geniet ik van al het lekkere eten. Koken kunnen ze hier wel en de aanwezigheid van kokos maakt het extra speciaal.  

Vanwege de hitte aan de ene kant en de regen aan de andere kant, aangezien we in een dal zitten besluiten we om de kleine Adam’s Peak te bewandelen. Het gaat om het uitzicht en we genieten van de weg ernaar toe. We zien theeplantages en alle andere bergen. We bekijken zonsondergang hier, alleen is het helaas wel bewolkt. De dagen die volgen genieten we van de omgeving, onze tijd samen en het lekkere eten. 

Op dag van vertrek gaan we nog even langs de 9 bogen brug, nog één van de plekken waar Ella bekend om staat. We zien van een afstandje en het is inderdaad een mooi plaatje. We nemen het in ons op en gaan met de bus naar de volgende plek.

Ilona 


After our train ride we are longing for our accommodation, in order to relax a bit. Finding our place turns out to be a challenge, we ask a number of tuktuk drivers who don’t know where it is. Driver number three knows and we go with him. It turns out to be more difficult than he thinks, because he gets lost. After calling the owners he is able to drop us off. We have view on the Adams Peak, one of the famous mountains here. Forgot that the owners do not speak English at all despite being the cutest ever. It is an eldery couple, who want to do everything for us just the lack of English is not helpful. We’ll get there by using hands and feet and laughting a lot together!

As mentioned before, we are in the mountains and it’s noticable that the temperature is more pleasant. It is still warm, only the temperature is more doable. Breakfast is provided and we are getting spoiled! We take the view of the moutains fully in. When walking into the village you see it’s a touristy town. Western people serveded on Western food. Super nice, but my preference is authentic restaurants. Manage to adapt myself and enjoy all the delicious food. They know how to cook here and most of the dishes have coconut which makes it even more tastier.

Being in the mountains the temperature is changing from time to time. We decide to hike towards the little Adam’s Peak, because in the end it’s all about the view. We hike along the teaplantations and watch a cloudy sunset here. The days that follow we enjoy the surroundings, our time together and the delicious food.

On the day of departure, we visit the nine arch bridge, another place where Ella is known for. We see it from a distance and it is indeed a nice picture. We take it in and we heading towards the busstation which will take us to the next location.

Ilona

Geef een antwoord