Sri Lanka – Anuradhapura

Sri Lanka is het land geworden waar ik mijn zogenoemde visarun aan het doen ben en hier kom ik aan na twee vluchten op Colombo. Wacht een kwartiertje en hier komt Daphne (mijn zusje) aangelopen. Ben enorm blij om haar te zien en trots op haar dat ze er is! Na de formaliteiten bij de douane stappen de taxi naar onze accommodatie. Eenmaal hier blijkt dat ik deze niet zo heel handig heb uitgekozen. Het is niet centraal gelegen en voelt niet goed, we blijven een nachtje en besluiten de volgende dag verder te trekken.

Gaan met de tuktuk naar het busstation en nemen hier de bus naar Anuradhapura, wel zullen we een keer moeten overstappen, maar dat is niet erg. Het is leuk om dit land met Daphne haar ogen te zien, aangezien ik natuurlijk al veel dingen niet meer zie en als gewoon ervaar. De mensen zijn zeer behulpzaam en vriendelijk. Het is even wennen aan de hitte wanneer we in Anuradhapura aankomen. We komen beide uit de wintertijd, dus zal even tijd nodig hebben. Ons hostel is 200 meter lopen vanaf het busstation en bij binnenkomst wacht er een oudere meneer op ons bij de receptie. Hij had ons niet verwacht, maar is zeker hulpvaardig met alles. Besluiten gelijk om hier 2 nachten te blijven en gaan eerst naar de kamer om bij te komen voordat we de deur uitgaan voor lunch. Je merkt gelijk dat ze hier weinig tot geen toeristen gewend zijn, want we worden flink aangestaard. We lopen wat rond in de straten vooral om de sfeer te proeven. Eenmaal terug in het hostel gaan we er even voor zitten om een plan te maken. Zodat we alles kunnen zien en doen wat we willen binnen de tijd die we hier hebben. Dit doen we onder het genot van een heerlijk bakje groene thee. De drank waar dit land onder andere om bekend staat. 

De volgende dag gaan we met een gids op pad en die brengt ons eerst naar de heilige boom van Boeddha. Deze boom is afkomstig uit India eenmaal hier is het super druk en iedereen draagt wit. De drukte is te verklaren door het feit dat het volle maan is en dat is hier een nationale feestdag. Het is voor ons dus best speciaal om op deze dag langs de heilige plekken te gaan net zoals de lokalen. Ook bezoeken we de oude ruïnes die onderdeel zijn van UNESCO erfgoed. Tussen de middag genieten we van ons fruithapje: verse ananas, banaan (deze bananen proeven naar zoete melk) en papaya. We vervolgen onze dag met een bezoek aan Mihintale waar we de zonsondergang gaan bekijken. Helaas trekt er wel bewolking over ons en zullen we waarschijnlijk niet een heel mooie zonsondergang kunnen kijken. Toch gaan we en ontdekken een geheime plek gevonden waar we in ieder geval in alle rust ervan kunnen genieten. Het uitzicht blijft mooi dus we nemen alles in ons op. Na een nachtje rust pakken we de bus die ons verder het land in brengt. 

Ilona


Sri Lanka has become the country where I am doing my so-called visarun and arrive here after two flights in Colombo. Wait for fifteen minutes and here comes Daphne (my sister). Feel so happy to see her and I am so proud of her that she is here! After the formalities at customs we take a taxi to our accommodation. Once here it appears that this pick was not my best. It is not centrally located and does not feels right, we stay here only one night and decide to move on the next day.

Take a tuk-tuk to the bus station and here we take the bus to Anuradhapura, although we will have to transfer once, but that’s okay. It is nice to see this country with Daphne’s eyes, since a lot of thing I considere as normal. The people are very helpful and friendly. It takes some time getting used to the heat when we arrive in Anuradhapura. We both come from winter temperatues, so it will take some time. Our hostel is a 200 meter walk from the bus station and upon arrival an older gentleman is waiting for us at the reception. He did not expect us, but he is certainly helpful with everything. Immediately we lengthen our stay to two nights and first go to the room to recover before going out for lunch. Notice directly that they are not used to tourists here, because we are being stared at a lot. We walk around the streets mainly to get a taste of the atmosphere. Once back at the hostel we sit down and make a plan. In that way we can see and do everything we want within the time we have here. We do this while enjoying a delicious cup of green tea. The drink that this country is famous for.

The next day we head out with a guide who takes us first to the sacred tree of Buddha. This tree is native to India and once here it is super busy and everyone wears white. The crowd can be explained by the fact that it is full moon and that is a national holiday here. It is therefore quite special for us to visit the holy places on this day, just like the locals. We also visit the ancient ruins that are part of UNESCO heritage. At noon we enjoy our fruit snack: fresh pineapple, banana (these bananas taste like sweet milk) and papaya. We continue our day with a visit to Mihintale where we will watch the sunset. Unfortunately, clouds are moving over us and we will probably not be able to watch a very beautiful sunset. We still go and discover a secret place where we can at least enjoy it in peace. The view remains beautiful so we absorb everything. After a night of rest we take the bus towards our next destination.

Ilona

Geef een reactie