India – Rishikesh – part II

Nadat ik afscheid genomen heb van Hanneke is het ook tijd voor mij om te vertrekken, niet vanuit de plek zelf maar naar een hostel. Even tijd voor mezelf, tijd om dingen te verwerken en alles bij te werken. Je kan namelijk op reis zijn, toch zijn er altijd administratieve dingen die zullen moeten gebeuren. Is niet erg, vergt alleen wel dat je er tijd voor vrij maakt.

Heb twee weken ‘vrij’ voordat ik doorga naar de volgende yogaopleiding, genoeg tijd om even tot rust te komen. Het weer wordt steeds kouder want ook hier komt de winterperiode eraan. Je merkt aan alles dat ze hier niet gewend zijn aan de uitersten die je hier kunt vinden. Het is veel kouder in de gebouwen aangezien er geen verwarming is en in de zomer is het te heet want er is geen ventilatie. Kortom niet een ideale situatie voor hier, alleen weten veel mensen hier niet beter. Het alternatief is dat ze naar het zuiden gaan voor de warmte tijdens de winter. Vervolgens gaan de mensen vanuit het zuiden naar het noorden komen voor verkoeling tijdens de zomer. 

Wat ik voornamelijk gedaan heb is rust nemen, mijn lichaam heeft dit nodig en gewoon luisteren naar mijn lichaam. Tijd besteed aan het kijken van documentaires, boeken lezen, schrijven en lekker eten. Vulde mijn dag meestal met het opstaan en wandeling naar de Ganges (rivier), aan de oevers getuige zijn van het badings ritueel van de lokale bewoners en ik lekker mijn boek aan het lezen. Tussendoor genieten van de zon die warmte geeft en eten. Aangezien ik hier al een tijdje verblijf weet ik precies waar ik de gerechten kan vinden die ik het lekkerst vindt en in welk restaurant ze dit het beste bereiden. Kan mijn dagen hierdoor zeker goed vullen. 

Daarnaast ben ik ook nog actief geweest door het bezoeken van de waterval, het is een beste klim naar boven maar het uitzicht is het zo waard. Daarnaast is het fijn om eindelijk frisse lucht te hebben en weinig to geen geluid. Anders zit je tussen het geluid van verkeer, huizen bouwers en ga zo nog maar even door. Je zit tussen de bergen en bovenop bevindt zich een restaurant. Hier lunch gehad en genoten van een heerlijke chai masala. De kruidenthee waar India om bekend staat. Op elke hoek van de straat kun je dit vinden, al zit er wel verschil in de smaak. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke recept en smaken verschillen natuurlijk. 

Vol goede moed, energie en nieuwsgierigheid ga ik uitchecken in mijn hostel en verhuizen naar de plek van mijn volgende yogacursus. Het is gelukkig niet zo ver, want had dit namelijk met opzet zo uitgekozen. 

Ilona


After saying goodbye to Hanneke it is also time for me to leave, not from the place itself but to a hostel. Some time for myself, time to process things and to update everything. You can be traveling, but there are always administrative chores that needs to happen. Is not bad thing, just requires time.

Have two weeks ‘off’ before I continue to the next yoga course, enough time to relax. The weather is getting colder, because here as well the winter period is coming. You notice everything that they are not used to the extremes that you can find here. It is much colder in the buildings since there is no central heating and in the summer it is too hot because there is no ventilation. In short, not an ideal situation for here, only many people here do not know any better. The alternative is that they go south for the warmth during the winter. Followed by the people from the south coming to the north to cool off during the summer.

The main focus was taking rest, my body needs this and I wanted to listed towards that. Spent my time watching documentaries, reading books, writing and eating good food. Usually filled my day with getting up and walking to the Ganges (river), on the banks witnessing the badings ritual of the locals and me reading my book. In between, enjoying the sun which gives me warmth. Since I have been staying here for a while, I know exactly where I can find the best spots for the dishes I like the most. Can certainly fill my days well because of this.

In addition, I have also been active by visiting the waterfall, it is a nice climb to the top but the view is so worth it. It’s really nice and peaceful without having all the sound from traffic, construction and so on. You sit between the mountains and there is a restaurant on top. Had lunch here and enjoyed a delicious chai masala. The black tea with milk and herbs where India is famous for. You can find this on every corner of the street, although there is a difference in taste. Everyone has their own personal recipe and the amount of sugar will show you different tastes.

Full of courage, energy and curiosity it’stime to move out of my hostel and go to my next yoga course. Fortunately, it is not that far, because it had intentionally chosen this way.

Ilona

Geef een reactie