New Zealand – Hot Water Beach & Waitomo

Laten we dit avontuur beginnen, toch denkt onze chauffeur Jacob er anders over. Nadat we zijn opgepikt geeft hij aan dat zijn baas meegaat op deze trip, dit vertaald zich in een heel lang verhaal over alle regels op een hele monotone manier van praten. Iedereen kijkt elkaar aan en hopen dat het snel voorbij is. De baas blijft achter in Auckland en wij kunnen dan eindelijk uit Auckland wegrijden. Plan van vandaag is door de vertraging die is opgelopen om gelijk naar de accommodatie te rijden, in te checken en dan met de bus naar een ander punt voor een wandeling. 

Deze wandeling gaat naar Cathedral Cove, de plek waar een deel van de film van Narnia is opgenomen. Natuurlijk heb ik ook deze film niet gezien, maar na de tijd wel even de scène bekeken op YouTube. Zie mezelf niet als een persoon die veel films ziet en heb dus ook vele bekende klassiekers niet gezien. Wederom is het weer een intensieve wandeling, het gaat op en neer. Heel veel trappen, dus ben straks compleet fit en afgetraind. Je kon ook het water in, maar dat heb ik lekker aan mij voorbij laten gaan. Toch nog iets te koud voor mij. 

Terug in de accommodatie hebben we eten gekookt met nasi kruiden uit Nederland. In de supermarkt was namelijk een hele sectie van producten waaronder nasi kruiden. Wanneer je namelijk op je budget wilt letten hier, is het goedkoper om je eigen eten te bereiden. Het eten is super lekker, maar de dag is nog niet voorbij. Wanneer het laagtij kun je je eigen gat graven en de vulling is bijna gekookt water, hier kun je lekker pootje baden. Tenminste dat heb ik gedaan, al zat een deel in bikini in het donker. Het enige is dat je niet te diep moet graven anders kan je je gewoon verbranden. 

Hier blijven we maar een nacht en vind ik stiekem ook niet erg, behalve de warme baden is hier weinig tot niks te doen of te zien. Op naar Waittomo, de volgende plek. Hier zijn de grotten te vinden, alleen is door de slechte weer een aantal activiteiten niet mogelijk. Die ik had gekozen kon wel doorgaan, dus heb weer geluk.  

De accomodatie waar ik verblijf is pure luxe, ben al een tijdje samen met Tiffany aan het reizen. Ook een Nederlandse waar het ontzettend goed mee klikt. We belanden op de bovenverdieping met uitzicht op de landerijen met Friese koeien. Ja die zijn hier volop te vinden, een echt gevoel van thuis. 

Het bezoek aan de grotten is mooi, de gloeiwormen waren niet heel goed zichtbaar. Waar ze wel om bekend staan. Ach je kan niet alles hebben, al zijn de foto’s wel mooi gelukt. Sluit de avond af door samen met Tiffany Harry Potter kijken, aangezien ik deze ook nog nooit heb gezien. Als echte Harry Potter fan kan ze dit niet over haar hart verkrijgen, plus dat ze het niet erg vind om het nogmaals te bekijken. We redden het einde van de film niet, al is het begin zeker gemaakt. De oogjes vallen dicht en ik ga dromen van de avonturen die nog gaan volgen. 

De ochtend sta ik vroeg op, want we mogen nog de grotten van Aranui bekijken. Dit is een fijne manier om op te staan, heerlijk wandelen door de grotten die omringd worden door mooie watervallen. Terug in de bus die ons naar de volgende stop brengt.

Ilona


Let’s start this adventure, yet our driver Jacob thinks differently about it. After we are picked up, he indicates that his boss is coming with us on this trip, this translates into a very long story about all the rules in a very monotonous way of talking. Everyone looks at each other and hope it will be over soon. The boss stays behind in Auckland and finally we can leave. Today’s plan has been changed because of the delay, so we drive straight to the accommodation in Hot Water Beach, check in and then take the bus to have our walk. 

This walk goes to Cathedral Cove, where a part of the Narnia movie was shot. Didn’t saw this movie before, but after the walk I watched it on YouTube. Do not see myself as a person who sees a lot of movies and have therefore not seen many well-known classics. Again it is an intensive walk, it goes up and down. A lot of stairs, so I will be completely fit and trained. You could also go into the water, but I pass this time. Still a bit too cold for me.

Back at the accommodation we cooked food with herbs from the Netherlands. In the supermarket there was a whole section of products from home. When you’re here and want to watch your budget you need to cook your own dinner. The food is super tasty, but the day is not over yet. When it is low tide you can dig your own hole at the beach, once digging warm water is coming up and it creates a pool. Put my feet in and it’s really nice and that’s it for me, others go all the way in by dark. Whatever suits best! The only thing is to be careful not to dig to deep, because otherwhise you’ll burn yourself.

We stay here just for one night and secretly don’t mind that, except for the warm baths there is little to nothing to do or see here. On to the next, which is Waitomo. The place is known for its caves, due to bad weather a number of activities are canceled. The one I had chosen is only available, so I’m lucky again.

The accommodation where I stay is luxurious, have been traveling with Tiffany for a while. A fellow Dutchie which I get along with really well. We end up on the top floor with a view on the land filled with Friesian cows. Yes, there are plenty of them here, feel like I am at home. 

The visit to the caves is beautiful, the glow worms were not very visible. That’s is where the caves are known for. Oh well, you can’t have it all, although made some good photos. We end the evening with watching Harry Potter, another movie I haven’t seen. Tiffany is a true Harry Potter fan, so it breaks her hear that I haven’t seen it and she doesn’t mind watching it agan. We are not able to finish the movie, although a beginning has been made. My eyes are closing and I am going to dream of the adventures that will come. 

Get up early the next morning because we visit the caves of Aranui. A nice way to start the day by walking trough the caves surrounded by beautiful waterfalls. Back in the bus which will drive us to the next location.

Ilona

Geef een reactie