Ecuador – Montanita

Bij het plannen van onze reis hadden we bedacht dat we graag aan het eind van onze trip samen wilden gaan relaxen op het strand. Montanita is dan ook de plek om dit te doen. Na onze vlucht vanaf de Galapagos eilanden hebben we gelijk de bus gepakt naar Montanita. Eenmaal in onze accommodatie kunnen we heerlijk tot rust komen. We hebben een soort van privé terras voor onze deur en het lekkere weer houd aan.

We ontdekken vrijwel gelijk de plek waar je zowel kan ontbijten als lunchen. We worden verwend met pannenkoeken en verse fruitsapjes. Heerlijk begin van de dag. Vervolgens is het dan lekker rond slenteren in het dorpje. Eerlijk is eerlijk er was eigenlijk vrijwel niks te doen hier, denk ook dat het te maken heeft met het feit dat het laagseizoen is. Veel winkels zijn gesloten en door de week zijn er alleen de lokale mensen te vinden die voor de toeristen werken.

Toch hebben we onze tijd hier nuttig besteed, want wat doe je als je tot rust kan komen en terug kan kijken op een geweldige tijd samen? Nou, dan ga je de volgende reis gewoon al boeken. Onze volgende bestemming zal de Filepijnen zijn waar we weer drie weken samen mogen doorbrengen. We hebben in Montanita de nodige research al gedaan en veel dingen al vooraf geboekt.

De laatste uitdaging die ons hier nog rest was het zorgen dat al onze spullen in de backpack pasten. We hadden namelijk nogal wat souvenirs hier gekocht en in Montanita ben ik zelfs geslaagd voor een tweede hangmat. Het is even passen en meten, maar toch lukt het me om alles in de backpack te krijgen. Gelukkig hoef ik niet alles met me mee te sjouwen en kon ik in Madrid mijn spullen achterlaten en ruilen bij mijn ouders. Hoe het in Madrid was hebben jullie al eerder kunnen lezen en daarom zal de volgende blogpost gaan over het volgende continent wat ik ga aandoen: Afrika!

Ilona

****************************************************************************************************************************************************************************

When we had planned, we thought that we would like to relax on the beach at the end of our trip. Montanita is therefore the place to do that. After our flight from the Galapagos Islands we immediately catched the bus to Montanita. Once in the accommodation we can relax. We have a kind of private terrace in front of our room and the nice weather keeps on coming.

We discover directly the best spot to have breakfast and lunch. We are getting spoiled with pancakes and fresh fruit juice. Wonderful start of the day. Then it was just walking around in the village. Honestly there is basically nothing to do here, also think it has to do with the low season. Many shops are closed and during the week there are only local people who work for the tourists.

Yet we have spent our time here useful, because what do you do when you can relax and look back on a great time together? Well, then you’re just going to book the next trip. Our next destination will be the philippines where we will spend three weeks together again. We have already done the necessary research here and booked already many things in advance.

The last challenge that we still have here was to ensure that all our stuff fits in our backpacks. We had bought quite a few souvenirs here and in Montanita I even managed to find a second hammock. It is hard to fit in, but I manage to get everything in. Luckily I do not have to carry everything with me, because in Madrid I was able to exchange and leave my stuff with my parents. How it was in Madrid you have been already able to read this before so my next blog post will be about the next continent I will visit: Africa!

Ilona

Geef een reactie