Spain – Madrid

5 months of traveling

Tijd gaat snel als je het naar je zin hebt. Deze realisatie kwam pas toen ik naar Madrid vloog. Kan hier mijn 5 maanden reizen afstrepen. En dit wonderlijke feit kan ik samen met familie vieren.

Het geeft me tijd om te reflecteren. Heb al veel mooie dingen mogen beleven en zien. Tegelijkertijd staat er ook nog zoveel op het programma.

Terugkijkend op de afgelopen maanden heeft mij enorm dankbaar gemaakt. Nu was ik al dankbaar want ik weet hoe uitzonderlijk dit allemaal is. Al heb ik er zelf hard voor gewerkt en financieer ik het allemaal zelf. Het heeft allemaal te maken met keuzes, maar dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Kan wel zeggen dat dit een hele goede investering is in mijzelf.

Er zijn daarnaast natuurlijk ook momenten geweest waarin ik het moeilijk had. Ook dat hoort erbij. Heb hier van geleerd en een sterker persoon door geworden.

Het reizen heeft me veel gebracht en krijg af en toe ook gewoon zin om terug te gaan. Gewoon weer vestigen op een plek in plaats van elke 3 dagen reizen en opnieuw inpakken. Toch is mijn nieuwsgierigheid nog te groot om nu terug te gaan.

Het land wat het meeste indruk heeft gemaakt en er met kop en schouders boven uit steekt is Colombia. Er kwam zoveel rust over me heen toen ik hier met mijn beide voeten op de grond stond. Hier ben ik weer gelukkig geworden met mezelf. Het land is vol met mooie mensen, geweldige natuur en ontzettend veel diversiteit qua klimaat en uiterlijk. Niels heb ik hier ook leren kennen. Genoeg redenen die verklaren waarom dit land een plekje heeft gekregen in mijn hart.

Er zijn twee belevenissen die daarnaast enorm veel indruk op mij hebben gemaakt en dat zijn de zoutvlaktes in Bolivia en de Galapagos eilanden in Ecuador. Deze verhalen gaan nog komen. Het speciale aan de zoutvlaktes voor mij is dat het zo groot is en nergens anders ter wereld te zien is. Op de Galapagos eilanden is mij het meest bijgebleven dat het echt is. De dieren zijn echt in het wild en had totaal geen dierentuin gevoel.

Mijn avonturen die ik heb beleefd in Peru, Bolivia en Ecuador hebben jullie nog van mij tegoed. Het is alleen dat in de realiteit ik na Madrid de overstap maak naar een nieuw continent. Afrika is nu aan de beurt. Begin in Zimbabwe daarna volgen Botswana en Namibiƫ. Zuid Afrika ga ik vervolgens samen met Niels verkennen in februari.

Voor diegene die nog op zoek zijn naar een leuke bestemming voor een stedentrip dan is Madrid echt wel een aanrader. Het is een mooie stad vol met mooie oude gebouwen en het is er gezellig druk overdag maar ook ’s avonds. Natuurlijk kun je hier ook genieten van de heerlijke tapas. De mannen hebben zich vermaakt in het stadion van Real Madrid waar wij als dames zijn gaan shoppen. Voor ieder wat wils. Heb enorm genoten van onze tijd samen!

Voor nu wil ik jullie allemaal via deze weg een hele fijne kerst toewensen en natuurlijk alvast een heel gelukkig nieuwjaar!

Ilona

******************************************************************************************

5 months of traveling

Time flies when u have fun. This realization came when I flew to Madrid. Can tick off my 5 month traveling here. Will celebrate this wonderful fact together with family.

It gives me time to reflect. Had the opportunity to experience and see many beautiful things. At the same time, there is so much to look forward to.

Looking back on the past few months it made me enormously grateful. Now I was already grateful because I know how exceptional the whole journey is. Although I have worked hard for it and I finance it all by myself. It all has to do with choices, but this is sometimes easier said than done. Can say that this is a very good investment in myself.

There were times where I was struggling, but that is all part of it. Have learned from it all and it made me a stronger person.

Traveling has brought me a lot and sometimes I just want to back home. To settle down in one place instead of traveling every 3 days and repacking. Yet my curiosity is still too much to go back now.

The country that has made the most impression on me is Colombia. So much peace came over me when I first stepped on the ground here. Here I regained my happiness within myself. The country is full of beautiful people, great nature and a lot of diversity in terms of climate and appearance. Here is also the country we’re I met Niels. Enough reasons that explain why this country has a place in my heart.

There are two experiences that have also made a huge impression on me, which are the salt flats in Bolivia and the Galapagos islands in Ecuador. These stories are yet to come. The special thing about the salt flats for me is that it is so big and can not be seen anywhere else in the world. On the Galapagos Islands it was remarkable to see that everything is real. The animals are really living in the wild and had no zoo feeling at all.

My adventures that I have experienced in Peru, Bolivia and Ecuador will come soon. In reality I make the transition to a new continent after Madrid. It is now Africa’s turn. Beginning in Zimbabwe, Botswana and Namibia follow. Will explore South Africa together with Niels in February.

For those who are still looking for a nice destination for a city trip then Madrid is really a good tip. It is a beautiful city full of beautiful old buildings and it is pleasantly busy during the day but also in the evening. Here you will be able to have delicious tapas. The men went to visit the stadium of Real Madrid and together with the other ladies we went shopping. So for everyone there is something to do. Have really enjoyed our time together here!

For now I want to wish you all merry Christmas and ofcourse a very happy new year!

Ilona

4 gedachten over “Spain – Madrid

  1. Dag Ilona,
    Ik kijk er steeds naar uit jouw blog te lezen. Alvast heel fijne kerstdagen en een goede gezondheid & veel geluk in 2019! groetjes, Annick

    1. Hallo Annick,
      Dat is echt super lief, ik schrijf ze met veel plezier! Dankjewel voor de wensen en natuurlijk noflike kriist dagen en folle Lok en Seine yn it Nije Jier terug! Mag het maar weer een goed jaar worden!

Geef een reactie