Colombia – Santa Marta

Toen waren er nog maar drie, de jongens en ik. Samen reizen we verder naar de volgende bestemming. Het busje komt ons voor de deur van het hostel ophalen en brengt ons bijna helemaal naar ons volgend hostel. Zit alleen maar 3 uur tussen in het busje, maar ook daar komen we overheen. Spelletjes spelen en elkaar beter leren kennen, daardoor is het besef van tijd volledig weg. Bij aankomst in Santa Marta lopen we nog geen vijf minuten om bij ons hostel aan te komen. Dit hostel is echt wel een pareltje te noemen. Op de binnenplaats is er een zwembad, palmbomen en de favoriet de hangmat. Gelukkig niet een maar meerdere, weet nu al waar ik ga relaxen. Ook is het zo dat de kamers enorm fijn zijn, het zijn soort van privé slaapcabines. Dit is ook wel eens fijn voor de verandering, meer privacy.

De check-in verliep best wel grappig. Olivier had gereserveerd en beide heren stonden bij de balie. Vervolgens hoor ik de receptioniste zeggen in het Engels ‘wie is de derde jongen’, dus ik voeg me bij de jongens en zeg ‘die derde jongen ben ik’. Zij enorm blozen, gaf aan dat ik het eerder grappig vond dan erg. Ze zal wel anders gewend zijn.

Hier gebruiken we voornamelijk onze tijd om even bij te komen, lekker even niks. Wat ook zeer welkom is, de temperatuur is wederom heet dus heeft het ook weinig zin om heel actief te doen. Toch zijn we dapper genoeg om een wandeling te maken hier, al zorgt de hitte er al snel voor dat we verkoeling zoeken. Santa Marta is een stad die aan het water ligt en je merkt dat hier ook gewerkt wordt. Het water is aardig vervuild en dat is erg jammer, want die verkoeling heb je hier wel nodig.

Ook is het tijd om verdere plannen te maken wat we nog allemaal willen zien en in welke logische volgorde dit zal zijn. We zijn van alle gemakken hier voorzien, we kunnen hier binnen het hostel onbijten en zelfs eten. We doen alles op ons gemakje en komen helemaal tot rust en zijn volledig voorbereid op komende avonturen!

Ilona

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Then there were only three, the boys and me. Together we travel to the next destination. The van comes to pick us up from the hostel and brings us almost all the way to our next hostel. Just sit in the van for 3 hours, but we’ll get over that too. Play games and get to know each other better, so the sense of time is completely gone. Upon arrival in Santa Marta we walk less than five minutes to arrive at our hostel. This hostel is really a gem. In the courtyard is a swimming pool, palm trees and another favorite the hammock. They even have more then one, so I already know where I’m going to relax. The rooms are also very nice, they are kind of private sleeping cabins. This is also nice for a change, more privacy.

The check-in was pretty funny. Olivier had reserved and both gentlemen were standing at the desk. Then I hear the receptionist say in English ‘who is the third guy’, so I join the boys and say ‘that third guy is me’. She started to blush inmediately, told her i rather think it’s funny then something bad. Thought that she is used to different group sizes.

Here we mainly use our time to relax, just do almost nothing. Which is almost a natural thing to do here, because the temperature is hot again so it makes sense to be less active. Yet we are brave enough to take a walk here, although the heat soon made us want to cool off. Santa Marta is a city that lies on the water and you notice that this is also being worked in. The water is pretty polluted and that is very unfortunate, because I can imagine people use the water to cool themselves down.


It is also time to make further plans and make a list of things we all want to see. Next thing is to see what the logical order will be. We are fully equipped here, we have breakfast here and even dinner can be eaten here. So we do everything at ease and come to rest and are fully prepared for upcoming adventures!
Ilona

Geef een reactie