Colombia – Guatapé

Het is tijd om na een paar dagen Medellin weer op pad te gaan. We gaan deze grote en moderne stad verruilen voor een klein dorpje op 3 uur afstand. In Guatapé kun je een hoge berg beklimmen en is het buitenhuis van Pablo Escobar te vinden (waar ik niet naar toe ben geweest, bewust ook).

De rit ernaar toe verloopt soepel, het is een lokale bus die er van buiten uitziet als een disco bus. Mooi versierd in alle mogelijke felle kleuren. Van binnen is het interieur rustig. Al van ver kun je de beroemde berg zien, veel mensen kiezen ervoor om dit als dagtrip te doen, maar wij gaan hier een nachtje blijven. Je merkt daadwerkelijk ook het verschil als de grote toeristenbussen weg zijn.

Ons hostel zit net buiten het dorpje en heeft een magisch uitzicht over de vallei, rivier en de berg la piedra del peñol. Kan hier uren zitten (wat ik stiekem ook heb gedaan, de foto zegt genoeg denk ik). De stad hebben we ook verkend en de sfeer is fijn. Dorps, maar wel warm. Heel veel leuke souvenirs dus denk wel dat ik in de problemen ga komen. Heb mezelf beloofd een souvenir per land… Zie nu de uitdaging al. Dat is voor later. Hier zie je op straat nog kindjes met speelgoed spelen en dat doet me goed. Ze vermaken zich met de kleine dingen en elkaar.

Bij terugkomst in het hostel kunnen we de zonsondergang bekijken. Hier ontmoet ik ook Janka, een hele toffe dame waar ik niet mee uitgekletst raak. Super gezellig en met een nog beter uitzicht. Tijd om in de avond nog een hapje te eten en ik heb weer lekkere groentes.

De volgende dag mogen we genieten van een heerlijk ontbijt met hetzelfde uitzicht. En hier komen de tranen bij mij, dankbaarheidstranen wel te verstaan. Voel me zo dankbaar voor alles wat er nu gebeurt. Heb mooie mensen om me heen, ben in Colombia en heb een fantastisch uitzicht. Thuis heb ik mensen op wie ik kan terugvallen die maar een telefoontje weg zijn. Ja dan wordt ik stil en ben enorm dankbaar. Optimaal genieten van alles wat er nu gebeurd.

Dit begin van de dag maakt dat ik aardig rustig kan beginnen aan de uitdaging van vandaag. Alle 657 treden beklimmen van de berg om vervolgens keihard te genieten van het uitzicht. Zoals jullie al wel weten is traplopen in combinatie met mijn astma niet de beste combinatie maar ik zal dit halen. Doe het stap voor stap en neem pauzes als ik dat nodig heb, onderweg maak ik nieuwe vrienden die hetzelfde doen. En dan ja daar is dan de laatste trede en heb ik het gehaald! Ben zo blij en trots dat ik heb doorgezet op ons allemaal trouwens! Het is een hele klim. Het uitzicht is fantastisch, echt optimaal genieten. Na de nodige rustpauze en foto shoot mogen we weer naar beneden, dit gaat een stuk sneller. Lekker genieten van de lunch en nog even rondlopen nu het nog kan. Het is namelijk zo dat we de bus terug pakken naar Medellin om vervolgens de nachtbus te pakken naar de volgende bestemming. Veel zitten en hopelijk slapen!

Ilona

******************************************************************************************

It is time to leave Medellin after a few days. We are going to exchange this large and modern city for a small village 3 hours away. In Guatapé you can climb a high mountain and you can find the country house of Pablo Escobar (which I haven´t visited on purpose).

The journey goes smoothly, it is a local bus that looks like a disco bus from the outside. Nicely decorated in all possible bright colors. Inside, the interior is quiet. From afar you can see the famous mountain, many people choose to do this as a day trip, but we are going to stay here for a night. Its possible to notice the difference when the big tourist buses are gone.

Our hostel is just outside the village and has a magical view over the valley, river and mountain la piedra del peñol. Can sit here for hours (which I secretly have done, the picture says enough right?). We also explored the city and the atmosphere is nice. Village atmosphere, but filled with warmth. A lot of nice souvenirs so think I’m going to get into trouble. Have promised myself one souvenir per country… Now I see the challenge already. That is for later. Here you see children playing with toys on the street and that does me good. They entertain themselves with the little things and each other.

Upon returning to the hostel we can watch the sunset. Here I also meet Janka, a very nice lady and we chat about so many things! Super cozy and with an even better view. Time to have a bite to eat in the evening and I have vegetables again.

The next day we can enjoy a delicious breakfast with the same view. And here the tears come, gratitude tears to be clear. Feel so grateful for everything that is happening now. Have beautiful people around me, being in Colombia and have a fantastic view. At home I have people I can fall back on, who are just a phone call away. Yes, then I become quiet and feel very grateful. Optimal enjoyment of everything that is happening now.

This beginning of the day means that I can start the challenge of today. All 657 steps to climb the mountain and then enjoy the view. As you already know, climbing stairs in combination with my asthma is not the best combination, but I will make it. Do it step by step and take breaks when I need it. On the way I make new friends who do the same. And then yes there is the last step and I made it! Am so happy and proud that I have continued and that we all made it! It’s a big climb. The view is fantastic, really enjoy optimal. After the necessary break and photo shoot we can go down again, this is a lot faster. Enjoying lunch and walking around for as long as possible. It is because we take the bus back to Medellin and then take the night bus to the next destination. Lots of sitting and hopefully sleeping!

Ilona

Een gedachte over “Colombia – Guatapé

Geef een reactie