Cuba – Viñales

Tot dusver is dit echt de meeste reistijd ooit om ergens terecht te komen zonder vertraging, deed er zelfs korter over om naar Cuba te komen. Na 17 uur kom ik dan eindelijk aan in Viñales, de plek voor de komende twee nachten. Eerst maar even bijkomen, want het was een lange rit. Hoef de deur gelukkig niet uit want kan mijn excursies gewoon bij de casa boeken en alles wordt geregeld handig!

De volgende dag staat mijn paard al op me te wachten, samen gaan we het nationaal park bekijken. Ondanks de vele toeristen hier is deze excursie met drie anderen, wat wel erg fijn is kan ik zeggen. Tuurlijk maken we een stop bij een tobacco boerderij, waar ik leerde dat ze 90% van hun oogst moeten afstaan aan de overheid. Wow, dit schokte me wel, maar aan de andere kant het is Cuba dus hoef ik me eigenlijk ook nergens over te verbazen… we gaan weer verder, nu naar een stop waar ze rum maken.  Om precies te zijn de sterkste van het land. Na deze korte tussenstop gaan we verder maar voelt het niet meer zo fijn. Heb wel eerder paardgereden, alleen is dit zadel toch wel een ander verhaal. Toch moet ik zeggen dat het alle spierpijn die gaat komen het waard gaat zijn. Het is zo fijn om op basis van de stappen van het paard de frisse lucht in te ademen en ondertussen ogen tekort komt om al het mooie in te nemen.

Bij terugkomst in de casa besloot ik dat het tijd was om te chillen en tijd besteden aan het schrijven van mijn blog. Plotseling kwam de man van de casa stiekem om de hoek en zette een mojito neer. Voordat ik überhaupt dankjewel of iets kon zeggen was hij alweer weg. Zoals jullie wel weten drink ik niet, vanwege mijn allergie. Toch kon ik dit lieve gebaar natuurlijk niet weigeren. Heb dus mijn eerste mojito gehad op een dakterras in de mooie stad Viñales. Eerlijk is eerlijk, ik heb het opgedronken maar vond er niks aan.

De volgende ochtend heb ik de fiets gepakt en ben heerlijk gaan fietsen. Doel van deze ochtend is het vinden van de gigantische muurschildering en dat is gelukt. De regen volgde maar ja dan ben ik wel gewend dus is niet erg. Heb nog even alle energie gestoken in het bewonderen van de mooie natuur.

Het is namelijk al weer tijd om door te reizen met als laatste bestemming binnen Cuba de hoofdstad Havanna. Gelukkig is het maar een busrit van 3 uren.

Ilona

*******************************************************************************************

So far this has been the longest time to travel to reach my destination without any delays, getting to Cuba was even shorter. It took me 17 hours to arrive in Viñales, the place for the coming two nights. First things first and that’s to relax. Don’t need to leave the house to book any excursions, because they arrange everything in the casa itself handy!

The next day my horse is already waiting for me to show me the national park.  Despite the many tourist here, the tour was only with three others. Which for me is great, because I like small groups. Ofcourse we had a stop at a tabacco farm where I learned that 90% of the harvest they need to donate to the government. Knowing it’s Cuba, I am still surprised. The ride continued and the nature made me queit and small. Another stop was made at the place where rum is being made, the most strongest rum of the country to be precise. After this short break we continued further with the ride and had a hard time feeling at ease. Have been riding horse before, but not on a saddle like this. Though I am sure that the sore muscles will be worth it! It’s great to move along with the horse, breath in the fresh air and don’t have enough eyes to take in the beauty.

After the ride I decided it was time to relax and spend time on writing my blog. Then all of the sudden the husband of my casa brought me a mojito and sneaked out to the back before I could even say thanks. For the people who know me, know that I don’t drink alcohol because of allergies. This gesture was so sweet that I would feel bad not drinking it. So I had my first mojito ever on a terrace in the beautiful city of Viñales.  To be honest, didn’t really liked it but at least I tried.

The next morning I took the bike and cycled around town. The goal of today is to find the mural paintings, which wasn’t hard to miss. Then the rain came, but it didn’t spoil my mood because I am used to it. Put all of my energy in absorbing the nature.

It is already time to get moving, on to my last destination in Cuba the capital Havana. Luckily this time it’s only three hours away.

Ilona

 

Geef een reactie