Cuba – Matanzas

Afgelopen vrijdag heb ik nog vaak terug gedacht aan Schiphol, je vraagt je nu zeker af waarom? Onlogische routing in combinatie met niet de meest klantvriendelijke personeel maakt dat ik liever vanaf Schiphol vlieg in plaats van Keulen. Nu ben ik niet de moeilijkste zolang ik maar kan gaan vliegen. Iets met vertraging maar dat halen we in de lucht wel in hoor ik de piloot zeggen door de intercom. Ga het meemaken, eerst maar even proberen te slapen. Beide dingen zijn gelukt, we zijn op normale tijd aangekomen en heb kunnen slapen.
Altijd is er hectiek als je aankomt, iedereen is aan het dringen wat naar mijn mening totaal geen zin hebt. Je moet toch wachten bij elke controle waar je langs moet. Kreeg wel zo’n heerlijk warmte gordijn bij aankomst, dan weet je dat je bent aangekomen in een warm land. Bloedje heet zeg maar, eerst de trui maar uit want het was koud in het vliegtuig. Nog even geld wisselen en daar was het moment dat door de hitte mijn broek zin had om te scheuren bij mijn knie… heb ik weer. Neem je een broek mee zonder gaten krijg je die er als cadeau gratis bij. Op Cuba heb je twee soorten valuta, een voor de toeristen (die gelijk staat aan de waarde van de dollar) en een voor de lokalen. Oftewel, het vergt aandacht bij betalen en ontvangen van wisselgeld. Hop in de taxi naar mijn eerste verblijfplaats, hier blijf ik maar een nachtje. Al mijn verblijven zijn in zogenoemde casa particular, oftewel je slaapt bij de lokale mensen thuis. Als tegenhanger van hotels die worden gerund door de overheid.
Bij aankomst staat mijn gastheer me al op te wachten, zijn huis staat 200 meter van het strand wat nu al lonkt. Eerst maar even bijkomen van alle indrukken onderweg en van mijn nieuwe slaapplaats. Want… op de parkeerplaats van het vliegveld zag ik alweer palmbomen, dus ja ik ben blij.
Even omkleden en het dorpje in. Internet op dit eiland is een uitdaging, maar er is iets heel inventiefs op bedacht. Per dorp heb je zogenaamde Wi-Fi pleinen, waar een router hangt (op de foto hierboven, hangt hij rechtsboven) waar iedereen kan internetten nadat je tegoed hebt gekocht. Er is altijd wel iemand die muziek draait, dus gezellig is het er zeker. Ben verder gewandeld naar het strand waar complete Cubaanse families het erg naar hun zin hadden. Lekker afkoelen onder het genot van heerlijke muziek. Ben lekker vroeg naar bed gegaan, wil namelijk wel fit op mijn volgende bestemming Trinidad aankomen!
Ilona
**********************************************************************************************************************************
Last friday I spend some time thinking of Schiphol airport, you might be wandering why? Routing with no logic, unfriendly staff, made me wanting to fly from Schiphol airport rather then Cologne. I can be flexible as long as I get on the plane. Heard the pilot through the intercom that he will make sure that the delays are being met in the sky in order to arrive at the normal time. Will see about that, first hopefully some sleep. Well can tell you that both goals have been met, we arrived on time and I got some well deserved sleep.
It’s always hectic arriving in a new country, people trying to push each other to get out which to my opinion doesn’t make sense at all. Did receive a heat curtain leaving the airplane, then you know you arrived in a warm country. Bloody hot I can say, first taking out my sweater because it was cold in the plane. Also needed to change money to the local currency and there was the moment my jeans decided through to make a rip in it though the heath. Brought this jeans on purpose, because it didn’t have holes in them and now I have one for free. Oh well, it happened… In Cuba there are two different currencies, one for tourist (which has the same value as the dollar) and one for the locals. So I need to look carefully when I pay and receive money. Off I go in the taxi to get me to the first sleeping place, where I only will be for one night. All the sleeping places where I will be staying, are so called casa particular. It is sleeping with the locals, instead of staying at hotels which are run by the government.
At arrival my host is already waiting for me, his house is about two hundred meters from the beach which is whispering my name. First relax and take in all the impressions so far. Because… at the parking spots by the airport I saw the first palm trees, so I am happy.
First change my clothes and walk my way into the village. Internet on the island is a challenge, but the people here are very inventive. Every village has its own Wi-Fi hotspot, where they have a router (see the picture above, it’s hanging on the right) and everyone can use the internet after buying it on prepaid base. There is atleast always one who has music, so it’s really nice to sit there. Continued my walk to the beach and saw Cuban families having fun in the sea. The water was really nice. Went to bed early because I want to arrive fit at my next destination Trinidad!
Ilona

Geef een reactie