Da Lat

Een logische vervolgstap is Da Lat, vond een hostel op basis van goede aanbevelingen. De verwachtingen zijn waar gemaakt, twee keer uitgenodigd voor familie diner. Al met al meer een familie gevoel dan in een hostel. Heb niet echt onderzocht wat er in de stad te doen is, dus zal een grote verassing zijn.

Arriveren in de stad met de bus en het voelt of ik weer terug ben in Europa. De Fransen hebben zeker hun voetafdruk achter gelaten. De architectuur, treinstation en de manier waarop de stad is opgebouwd. Er zijn veel verdiepingen, waardoor de stad nog meer de hoogte in gaat. Zelfs de temperatuur voelt aan als thuis. De stad is op hoogte dus de temperatuur daalt, zover dat ik zelfs mijn jeans aan heb. Ik weet dat het niet te vergelijken is met Europa momenteel, maar als je van +30 naar 10 graden gaat is dit toch echt wel een groot verschil, waarin de harde wind ook een grote rol in speelt. In december vond het bloemenfestival plaats en de creaties zijn nog steeds in de stad te vinden.

Moest echt even wennen aan de ‘kou’, dus ben in hoog tempo gaan wandelen om warm te blijven en de stad te verkennen. Ben boekingskantoren binnen gestapt voor informatie over de stad en wat te doen hierna. Het eten blijft hier goed, of ik blijf goeie keuzes maken :p. Hoe dan ook, ik word er blij van. Ben zelfs naar een restaurant geweest waar je je eigen springrolls kan maken.

Heb twee plekken bezocht, waarvan ik dacht dat ik die hier niet ging vinden. Mijn plaatje over het land is nog niet compleet, maar had alles behalve dit hier gedacht te vinden.
De eerste plek die ik bezocht heb is de Maze bar, dit ziet er uit als een normale bar van buiten in het midden van de stad. De binnenkant is echt een doolhof, je gaat verschillende trappen op en je kunt echt verdwalen. Het is een beetje bedoeld als een spookhuis qua aankleding, wat de sfeer ook een beetje duister maakt. Je moet klimmen, bukken en je weet niet wat je om de hoek gaat vinden. Je voelt je je weer een kind, heel speciaal. Er zijn veel kleine bars binnen te vinden met mooie uitzichten. Voor foto’s zie Instagram.
De tweede plek die ik bezocht was ‘crazy house’, de plek is groter dan de Maze bar. Het lijkt er meer op dat ik in Disney ben beland, zijn vier grote huizen met verschillende verdiepingen. Het is weer tijd om te klimmen met als beloning mooie uitzichten op de stad. Beide ervaringen laten je weer even kind voelen, echt heel cool.

Ben uiteindelijk een nacht langer gebleven omdat ik erg geïnteresseerd was in een tour met een Easyrider. Tijdens deze tour zit je bij iemand achterop de motor. Diegene laat je het land zien en bezoek je plekken die weinig worden bezocht door toeristen. In de volgende post zal ik jullie hier alles over vertellen!

Ilona
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
A logical place to go next is Da Lat, found the hostel based on good recommendations. It turned out great, we had family dinner twice and felt more like a family then a regular hostel. Didn’t really done research on the city itself, so everything will be a surprise.

Arriving by bus it looks and feels like Europe. The French did left their signature for real. The architecture, the train station and the way the city is build op on. It has several levels, which makes it even more a mountain city. Even the temperature is like Europe, being it on top of a mountain it’s really chill and need to wear my jeans. I know it’s not comparable with Europe now, but going from 30+ to 10 degrees and wind is intense. The flower festival was in December, though beautiful creations are still shown.

Needed to adjust to the ‘cold’, so went for a big walk in up tempo to keep warm and explore the city. Went to some booking offices for information on what to do now and next. The food remains good or well chosen :p either way I’m happy. Went to a restaurant where I could make my own spring rolls.

Visited two places which I found odd to find in Vietnam. Don’t really have a full picture of the country, but this really didn’t fit in.
First went to the Maze Bar, a bar which is situated in the middle of the city. From the outside it looks like a regular bar, but from the inside… Where to start describing it is a maze, build up from the basement. It looks creepy and walking al these stairs and steps it feels like being a kid again. Exploring, climbing, bending and not knowing what to see next. A lot of small bars within and good views. See the pictures on Instagram.
The crazy house is the second place to explore, this venue is bigger then the maze bar. It looks more like being in Disney, different houses and heights. Climbing again to see the beautiful city! Both are great experiences to make u feel like being a kid, which is good!

Ended up staying one night longer, because I was interested in doing an Easyrider tour. This is a tour, sitting at the back of a motorcycle and taking the environment all in. Visiting places where not a lot of people come. Will tell u all about it the next post!

Ilona

Geef een reactie