Mui Ne

Afwisseling van stad en natuur is de ideale combinatie. Wanneer je dan op zoek gaat naar strand kom je uit in Mui Ne. Je kan hier even tot rust komen en optimaal genieten van het strand. Ben gek op het strand, dus dit is wel echt mijn plekje.

Het is hier ook ontzettend warm en je wilt eigenlijk gelijk een duik nemen in het zoute water. Nou laat ik dat dan ook hebben gedaan :p. Het was heerlijk, puur genieten. Nog even de zonsondergang bekeken en een hapje eten.

Laten we het eens hebben over eten, nu ben ik absoluut niet kieskeurig. Dit hoeft hier ook niet want de keus is enorm, en veel gerechten met groenten dus heerlijk! Lekker noedelsoepje of juist rijst met groenten of iets anders. Springrolls staan ook hoog hier op mijn lijstje. Bijzondere etenswaren staan ook op de kaart zoals schildpad, slang en andere exotische dieren. Deze sla ik over. Ik ben benieuwd naar de rest, schijnt dat ze in het noorden een andere bereidingswijze hebben.

De badplaats is net als velen in Vietnam georiƫnteerd op Russen. De Vietnamezen praten eerder vloeiend Russisch dan Engels. Het gaat zelfs zover dat de menu kaarten in het Russisch staan beschreven. In de winkels en restaurants word ik dan ook in het Russisch aangesproken, maar ja dan komen we niet echt verder.

Ook is deze plaats in het bezit van zandduinen, die echt het bezoeken waard zijn. De spanning moet natuurlijk wel worden opgebouwd, dus beginnen met een kleine waterval in combinatie met rotsen en stuifzand. Er zijn twee soorten te vinden de witte en rode zandduinen. Laten we beginnen met de witte, bij aankomst zijn ze mega groot. Je kan met jeeps en buggys zelf de duinen op, hou het deze keer op lopen. Het is zo groot dat het magisch is, soort van woestijn in de middle of nowhere. Er om heen zit een groot meer en vervolgens een natuurlijke overgang met de rest van de omgeving. Het zand is niet eens zo mul, dus lopen gaat vrij gemakkelijk. De rode duinen is een heel ander verhaal, ze zijn stijler en minder begaanbaar. Hier kun je ook geen enkele jeep vinden, alleen maar de mogelijkheid om met een slee naar beneden te glijden. De zonsondergang hier bekeken vanaf de duinen, magisch. Wel ondertussen volledig gezandstraald, want de wind is hier sterk. Natuurlijke scrub zullen we maar zeggen.

Al ben ik nog niet klaar met het strand, het is wel tijd om verder te gaan. Gezien de grote afstanden en de wil om plaatsen te bezoeken zal ik enigszins een aardig tempo moeten aanhouden. Op naar de volgende!

Ilona

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Switching between city and nature is the best combination. When you go look for a beach you will end up in Mui Ne. It’s a place to relax and where you can enjoy the beach. Really love the beach, so this is really my spot.

It is really hot here, so you really want to dive straightway in the salty ocean. And so I did. It was lovely, even saw the sunset and got dinner.

Let’s talk about food. I’m not a picky person, but the choices are large. Rice, noodle soup or western. Spring roll is also high on my list. There are even special things on the menu like snake, turtles and so on. Just skipping that for now. I’m excited to find out what the food will taste like in the north, because apparently they cook differently.

This coastline place is Russian oriented, like many other coast cities. The Vietnamese speak fluently Russian rather then English, even the menu is in Russian. In stores and restaurants they approach me in Russian, but that doesn’t really help.

This place also has sanddunes, who are worth visiting. Need a buildup in tension, so starting off with a small waterfall with the mountains and sand. There are two types of dunes, the white and red ones. Let’s start off with the white, they are massive. You can ride a jeep or buggy yourself to explore. For now I just wanted to walk up on them. It was quite easy getting to one of the tops. It’s becomes magical trough the widness and is surrounded by water. Then it suddenly stops and blends in with the natural environment. Walking on the red dunes is a total different story, it’s hard and stipe. No jeeps can be found here, only slides to go down. Watched the sunset from here, pretty amazing. Totally blasted by sand, because the wind is hard. A natural scrub it is.

Even though I am not ready to leave the beach it’s time to go. Having the huge distance to cover and the wish to see different places I need to keep on moving. See ya at the next destination!

Ilona

Geef een reactie