Sukhothai

For English, please see below

Het heeft me uiteindelijk een hele dag gekost om van Kanchanaburi naar Sukhothai te komen. Eerst met de bus naar Kamphaeng Phet voor de overstap, we hebben lang in de file gestaan waardoor we onze overstap hadden gemist. Dit betekende in ieder geval een uur wachten op de minivan naar Sukhothai, ook deze rit duurde langer dan verwacht. Arriveren in het donker is niet echt fijn, maar hier kon niemand wat aan doen. De reis zelf was comfortabel, nu alleen hopen dat het het allemaal waard was. Daar kom ik pas de volgende dag achter.

Vroeg opgestaan, ja echt vroeg. Het schijnt dat je de tempels in het historisch park op zijn mooist zijn bij zonsopkomst en ondergang. Daar is maar op een manier achter te komen. Een bus bracht me naar het oude gedeelte van de stad, aangezien mijn hostel in het nieuwe gedeelte is. Beide gedeeltes liggen zo’n vijftien kilometer uit elkaar. Gelijk een fiets gehuurd, je bent en blijft toch Nederlander. Voor ik jullie vertel over het park moet ik nog even iets kwijt over het fietsen. In Thailand rijden ze links, dit is dan ook automatisch zo voor fietsers. In het begin had ik hier nog wel even moeite mee, omdat het tegen je gevoel in gaat. Nu ik het door heb, kom ik in het park ‘toeristen’ tegen die het nog niet zo goed begrijpen :p.

Terug naar het park, wat verdeeld is drie gebieden. Het begin was voor mij het grootste en belangrijkste deel van het park en niets is teveel gezegd. Wat een schoonheid die tempels, ze worden goed verzorgd. Het zachte licht zorgt voor mooie plaatjes. Op de fiets kun je snel alle toestroom van groepen toeristen met van die vlaggetjes voor zijn. Het fijne is dat ik nu een volledige dag heb die ik kan besteden in het park. Ik kan er daadwerkelijk zijn en hoef me niet te haasten. Nog een pluspunt is dat ik nu niet hoef te doen of ik naar een gids aan het luisteren ben, want meestal ben ik toch te druk met om me heen aan het kijken.

In dit gedeelte van het park waren palmbomen te zien en ik werd gelijk blij. Warme herineringen kwamen naar boven over Madagaskar, waar de foto is gemaakt die bovenaan deze site staat. Besluit is genomen, wanneer ik weer thuiskom schaf ik een palmboom aan.

Het tweede gedeelte van het park bracht me na een fietstocht van ongeveer twee kilometer in de hitte naar de grootste staande Boeddha in de omgeving. Het beeld staat op 200 meter hoogte en is een aardige klim, toch is het een enorm fijne plek als je er eenmaal bent. De rest van dit gedeelte verder verkend op de fiets, ben veel verschillende tempels en ruïnes tegen gekomen onderweg.

Het derde gedeelte van het park bracht me naar Wat Si Chum, de grootste zittende Boeddha met bladgoud op de nagels. Zie ook de foto bij dit bericht. Je voelt jezelf echt klein worden als je oog in oog staat met dit beeld.

Terug naar het eerste gedeelte van het park om nog even de rust en sereniteit mee te pakken. Nog even gezeten, maar ook vooral gefietst. Dit was toch wel het mooiste van vandaag, in alle rust mooie tempels bekijken op de fiets. Ben weer helemaal zen, net op tijd nu ik weer terug ga naar het nieuwe gedeelte van de stad. Heb enorm genoten van de Pad Thai tijdens mijn avondeten.

Voor nu laat ik de tempels even voor wat ze zijn en is het tijd voor de volgende bestemming: Chiang Mai!

Tot snel,
Ilona

Ps. Meer foto’s zijn op Instagram te vinden.
Ps2. Schrijf jezelf in voor de gratis nieuwsbrief, zodat je als eerste op de hoogte bent van een nieuwe blog.
—————————————-

It took me a whole day to make it from Kanchanaburi to Sukhothai. Starting from taking the bus to Kamphaeng Phet for the transfer. We got stuck in traffic so had to wait for atleast one hour for the connecting minivan. Arriving in the dark is not really ok, but there is no one to blame really. The travel itself was fine and comfortable, now I hope that it all was worth it. Will find that out the next day…

Got up early, way early. Apparently the temples show the most beauty with sunrise and sunset. There is only one way for me to find out whether that is the truth. A bus took me to the old part of the city, because my hostel is in the new part of the city. The distance between the two parts is about fifteen kilometers. Got myself a bike to rent, not denying being a Dutchie. Before going on about the park, first something about cycling. In Thailand they ride on the left, so automatically it’s the same for cyclers. After a while I was used to it, while other ‘tourist’ did not really
got it :p.

Back to the park, which is divided in three parts. The first one was the major one, everything was true wat has been said about it. The temples look so pretty and they are well taken care of. The soft light from sunset creates beautiful pictures. Having a bike to go around with, you are able to avoid large groups of tourist with flags. The good thing is that I know have a full day to enjoy the park and really being there. No need to rush or pretending to listen to a guide while being too busy looking around.

In this part of the park there were also palmtrees, which created instant happiness to me. They bring back warm memories of Madagaskar, where the picture on top of this site has been made. When I come home I will get myself a palmtree.

The second part of the park took me about two km of cycling in the heat. It was worth it though, seeing the largest Boeddha on a 200 meter high hill. It created a peaceful surrounding. Continued my route by cycling and exploring more temples and ruinens on the way.

The third part of the park took me to Wat Si Chum a large sitting Buddha with gold on the nails. See the picture above this blog. Becoming small is one thing admiring Wat Si Chum.

Enjoyed some more time and serenity in the first park before heading back to the new city. It was the most beautiful thing today, exploring the tempels by bike in peace. Really enjoyed my Paid Thai for dinner as a closure of this day.

It is time to leave the temples for now and exploring the next city: Chiang Mai

See ya!
Ilona

Ps. More pictures has been published on Instagram.
Ps2. Subscribe yourself to the free newsletter, you would be the first to know a new blog has been published.

3 gedachten over “Sukhothai

  1. Ik heb ondertussen je blog (en instagram) gevonden en volg je avonturen mee vanuit Gent. Blij te lezen dat je mooie herinneringen hebt aan Madagaskar. Maak maar gauw veel nieuwe! Niemand kan die daarna nog afpakken. Grt
    Ps. Ik denk niet dat dit stukje Vlaams moet vertaald worden. Corrigeer me als ik het mis heb.

Geef een reactie