Veilig aangekomen en de eerste dagen in Bangkok

For the English version, see below.

Vertraging in vliegtuigland, toch hebben we de overstap in Caïro kunnen halen. Op het vliegveld gelijk al Nederlanders gespot en dan gaat contact maken toch vrij simpel. Lekker gekletst en kennis gemaakt en door naar de tweede vlucht. Bij aankomst in Bangkok gelijk maar geld gewisseld en op naar het hostel. Met zijn zessen in een taxi busje, met gelijk een lesje in afdingen… Iets met aannames dat de een of ander al een prijs had afgesproken, niet dus. In vergelijking met Nederland valt het mee, maar dit lesje hebben we in ieder geval weer geleerd. Op Khao San Road zijn we opgesplitst aangezien we allemaal in verschillende hostels zitten. Bleek nog wel een uitdaging te zijn om het hostel te vinden, maar na een aantal locals te vragen heb ik het gevonden. Erg leuk hostel, relaxte sfeer en goede bedden.
De eerste dagen in Bangkok, een enorm grote stad. Het wennen aan de warmte verloopt soepel, dus dat scheelt.
Het rondslenteren en ontdekken is het vooral in de stad, zoals China Town, flower market en Wat Po. Wat mij natuurlijk alleen kan overkomen is bijzondere gebeurtenissen of situaties. Het bezoek aan Wat Po is er een van, bij binnenkomst achter de locals aangelopen. Blijkt achteraf dat er wel een entreebewijs nodig was, het enige wat ik dacht ‘do what the locals do’. Het bezien van de grootste liggende Boeddha was indrukwekkend en super groot.
Een bezoekje aan Khao San Road kan natuurlijk niet ontbreken, zowel bij dag als nacht. Je kijkt je ogen uit, zoveel verschillende mensen. De lekkere geuren van het eten, behalve de insecten die je kunt eten. Die heb ik even geskipt (voor nu). Vooral bij nacht is het een gekkenhuis die je gewoon meegemaakt moet hebben. De bars proberen door het volume omhoog te doen, nieuwe mensen te lokken. Overal zijn mensen te vinden die aan het dansen, eten en/of drinken zijn. Zou het niet willen missen, maar elke dag hoeft van mij ook niet.
Morgen vertrek ik uit Bangkok, op naar nieuwe avonduren!
Ilona
Ps. De foto’s bij dit verslag zijn te vinden op Instagram, zie hieronder de link.
Ps2. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte wanneer ik een nieuwe blog plaats.
Safely arrived!
Delays in airplane land, though we made our transit at Cairo. At the airport it is quite easy to spot fellow Dutchies, making contact is rather simple. Talking to them stand getting to know them, on to the second flight. Arriving at the airport exchanging money and to the hostel. Ended up with six Dutchies in a van and we all learned the lesson on bargening. Something with assumptions, either one of is thought that the other person already bargened about the price, which was not the case. In comparison with Holland it wasn’t that bad, but we have learned our lesson. On Khao San Road we split up because we were all in different hostels. It was an challenge to find it, but after asking the local people I found it. It’s a really nice hostel with a relaxed vibe and a good bed.
The first days in Bangkok, what a big city. After a few days I’m getting used to the heat, which is a good thing. Mostly it was just wandering stond and exploring, like China Town, flower market and Wat Po. Special things always happen to me and it was the case with the visit to Wat Po. Entered the temple by walking behind the locals and didn’t pay entrance fee, now I know I should have had done it. The only thing what went trough my mind was ‘do it like the locals do’. It was impressive to say the least, to see the biggest reclining Buddha. It was huge.
A visit to Khao San Road is a must see, went there by day and night. So much to see, so many different people. The smell of good food, except for the insects. One thing I skipped (for now). The real chaos starts at night, every bar is pumping up the volume to make people stay. Everywhere there are people dancing, eating and drinking. Wouldn’t want to miss this, but to me I wouldn’t want this every single day.
Tomorrow I’ll be leaving Bangkok behind and on to the next adventure!
Ilona
Ps. The pictures with this story are published on Instagram, see the link below.
Ps2. Enroll yourself for the newsletter, then you’ll be the first to know when a new blog is posted by me.

4 gedachten over “Veilig aangekomen en de eerste dagen in Bangkok

Geef een reactie